суботу, 10 грудня 2011 р.

До учасників мітингу у Москві звернулися Парфьонов і Кашин (ОНОВЛЕНО)


Джерело: Телекритика / Фото звідси

На Болотній площі і площі Революції у Москві розпочався мітинги за участю близько 20 тисяч осіб, повідомляє «Газета.Ru». За даними організаторів, до акції долучилося щонайменше 40 тисяч осіб.

За цією інформацією, серед найперших, хто звернувся до присутніх - кореспондент «Коммерсанта» Олег Кашин, який прочитав лист блогера Олексія Навального, написаний в ізоляторі. Також слово узяв російський журналіст і документаліст Леонід Парфьонов. Зокрема, він розкритикував російське телебачення і запропонував віддати опозиції половину телеефіру. За словами Парфьонова, якщо опозиція отримала половину голосів виборців на виборах в Держдуму, то вона має право на таку ж частку телеефіру. Сучасний телеефір він охарактеризував як «похабень з бадмінтоном і амфорами».

Серед виступаючих на сцені на Болотній площі - письменники, зокрема, Борис Акунін. Лист Навального на площі Революції, де відбувається паралельний мітинг, прочитав Захар Прилєпін.

Тим часом, як повідомляє сайт «Новой газеты», у редакції видання від 9-тої ранку за московським часом не працює інтернет і телефонний зв'язок: «За заявою провайдера, відбулася мережева аварія, наслідки якої зараз намагаються усунути».

Нагадаємо, учасники мітингів у центрі Москви протестують проти проти порушень під час виборів у Держдуму. За даними «Газета.Ru», напередодні мітингу в групі, присвяченій акції в мережі Facebook, було зареєстровано майже 40 тисяч учасників, в аналогічній групі «ВКонтакті» - 20 тисяч учасників. Серед вимог учасників - звільнення всіх політ'язнів, заарештованих під час ходи 5 грудня і затриманих раніше, оголошення нових виборів до Держдуми, повноцінний допуск на них опозиції і перенесення президентських виборів, що мають відбутися у РФ у березні, на пізніший час.

Немає коментарів:

Дописати коментар