середу, 23 травня 2012 р.

Приз ім. Волтера Дюранті за брехню (The Duranty Award)

Джерело: Народні блоги

Американські громадяни матимуть нагоду щорічно визначати найогидніший зразок брехливої журналістики.


Приз ім. Волтера Дюранті за брехню (The Duranty Award)
Дві консервативні американські медія групи PJMedia i The New Criterion вирішили заснувати щорічну анти-премію за брехливу журналістику. Премія носитиме ім'я Волтера Дюранті, якого засновники "премії" вважають зразком безчесної журналістики за його відбілювання політики Сталіна, і особливо за його брехню щодо Голодомору.

Засновники анти-премії (Пітер Кольєр, Роджер Кімбалл, Кліфф Мей, Рон Радош, Ґлен Рейнолдс, Клаудіа Росетт, Роджер Л. Саймон) вважають, що рівень заанґажованості та тенденційності провідних медія на зразок "Нью Йорк Таймс" abo NBC досяг критичного рівня, і що це негативно впливає на політичну і морально-психологічну атмосферу в американському суспільстві.

Відтак, американські громадяни матимуть нагоду щорічно визначати найогидніший зразок брехливої журналістики і номінувати його на премію Волтера Дюранті.

Джерело

http://pjmedia.com/rogerlsimon/2012/04/25/pulitzer-prize-meet-the-walter-duranty-prize/

Волтер Дюранті – журналіст, який взяв ексклюзивне інтерв'ю у Йосипа Сталіна, отримав престижну Пулітцерівську премію в журналістиці і наполегливо заперечував Голодомор у своїх роботах.

.Дюранті уникав терміну "колективізація" у своїх повідомленнях, натомість, він використовував евфемізм "соціалізація" та замовчував державний терор. Для нього, "суть боротьби була на селі, де відбувалась спроба соціалізувати, фактично за добу, сто мільйонів найупертіших та найнеосвіченніших в світі селян".

Цілковито протилежно своїм статтям 26 вересня 1933 року в приватній розмові з британським дипломатом Вільямом Стренджем Дюранті сказав: "цілком можливо, що десять мільйонів людей померло безпосередньо або опосередковано від нестачі їжі в Радянському Союзі протягом останнього року".

Немає коментарів:

Дописати коментар